REIKI 1

De cursus Reiki Usui wordt gegeven door Martine Scheen, Reiki Master van de traditionele Reiki Usui Shiki Ryoho. In de Reiki cursus word je afgestemd op deze energie (initiatie), zodat het makkelijker uit je handen stroomt. Alsof je een radio afstemt op de juiste zender, zodat het geluid helder klinkt.


Reiki is een energie-genezingssysteem waarbij je je handen gebruikt om universele helende energie over te brengen. Reiki is niet alleen een helende energie, maar versterkt ook aangeboren talenten, brengt evenwicht in lichaam en geest en helpt om je gelukkig te voelen. Reiki is voor iedereen, voor alle leeftijden, voor gezonde als zieke mensen.
 

Reiki Usui is een oude geneeswijze en werd in het midden van de 19e eeuw herontdekt door Dr. Mikao Usui. 


Na een initiatie van Reiki 1:
 

In de cursus leer je de Reiki-energie de kanaliseren via je handen. Na de cursus kun je Reiki aan jezelf en aan anderen te geven. Je leert de verschillende handposities in de cursus. Reiki geef je door je handen op jezelf, andere mensen, dieren of zelfs planten te leggen.
 

Je kunt een behandeling toepassen in elke situatie. Bijvoorbeeld bij ziekte, maar ook eenvoudig na het stoten van je been of om gevoelens van spanning of angst te verminderen. 
 

Hoe je deze technieken gebruikt, worden in deze cursus uitgelegd. Na Reiki 1 je een Reiki 2 cursus volgen, waarin je leert met drie energiesymbolen te werken en jezelf nog verder te verdiepen in Reiki. 

 

Na de cursus krijg je een Reiki 1 certificaat.


Wat kan Reiki jou en anderen brengen:
 

 • Reiki versterkt de intuïtie
  Je kan goed voelen welke energie van jou is en welke van een ander. Hierdoor versterkt je intuïtieve weten.

   

 • Reiki versterkt vertrouwen in het leven
  Door Reiki kan je voelen dat we een onderdeel zijn van een groot geheel en dat het leven het beste met ons voor heeft.
   

 • Reiki versterkt het inlevingsvermogen
  Je leert voelen dat we allemaal leven van dezelfde energie. We zijn dus niet gescheiden van elkaar. Dat levert een vergroting van het inlevingsvermogen op.
   

 • Reiki helpt bij het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven
  Je werkt meer samen met het leven en de energie helpt je om jouw pad te vinden.
   

 • Oplossing van oude problemen
  Oude problemen die graag opgelost willen worden, kun je beter voelen. Je krijgt de gelegenheid om ze op te lossen, de keuze te maken om ze op te lossen, doordat je ze kan voelen.